Școala Parohială "Sf. Stelian- ocrotitorul copiilor"

marți, 23 iunie 2015

Pe urmele Sfântului Martir Vicențiu de Avila


Duminică, 21 iunie, tinerii Grupului Nepsis Toledo, coordonați de părintele paroh, au realizat o excursie în Avila, un oraș încărcat de istorie și înțesat de turiști pe toată perioada anului. Întâlnirea tinerilor a avut loc în fața bisericii parohiale, de unde s-a plecat spre ținta noastră, Avila. Odată ajunși acolo, am putut admira frumusețile acestui loc minunat, atât de la baza cetății, cât și de-a lungul meterezelor acesteia.
Ávila este un oraș situat în regiunea Castilla y León, la o oră distanță de Madrid. Întregul oraș a fost declarat de către UNESCO drept Patrimoniu Cultural al Umanității. Acest oraș medieval este cel mai bine prezervat din întreaga Spanie, iar fortificațiile sale reprezintă o atracție turistică irezistibilă. Originile Avilei se pierd în negurile istoriei. Într-una din scrierile sale,  Ptolemeu vorbea despre o Avilă a celților numită pe atunci Obila(deal). În Avila am întâlnit o mare parte din istoria Peninsulei Iberice, trecând de la romani, goți și apoi mauri și am avut privilegiul de a admira monumente arhitecturale romanești, gotice, renascentiste sau baroce.
Imaginea cea mai impunătoare este desigur, zidul ce înconjoară orașul vechi și care creeaza imaginea de oraș-cetate. Cu o lungime de 2526 m, zidul este cea mai potrivită cale de a obține o primă impresie despre oraș. Plimbarea de-a lungul zidului ne-a oferit  o panoramă minunată asupra orașului și a împrejurimilor sale. Zidul este o fortificație romană de 12 m înălțime și 3 m grosime, construi în stilul mudejar, între 1090 și 1099.
Nu după mult timp de mers sub soarele arzător al Avilei, în fața noastră s-a înfățișat impunătoarea Catedrală San Salvador, a doua atracție turistică importantă din Avila. Este prima catedrală gotică din întreaga Spanie și în același timp o puternică fortăreață pentru protecția orașului.
Următoarea noastră oprire a fost Bazilica San Vicente, una din cele mai apreciate din Spania. În interiorul acesteia am găsit monumentul celor trei martiri: Vicente, Sabina și Cristeta, considerată cea mai bună sculptură romanescă din Spania, unde ghidul nostru, părintele paroh de acolo, ne-a prezentat istoria și martirajul celor trei sfinți atât de apreciați atât de locuitori cât și de turiști.
Mulțumim tinerilor noștri pentru efortul depus și pentru clipele minunate petrecute împreună!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu